Brokkolileves
Hozzávalók:
- 35 dkg brokkoli
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl sovány tejföl
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Felforralunk 1 liter vizet. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk. A brokkolit a forrásban lévő vízbe dobjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. A liszttel elkeverjük a tejfölt, kevés levest merünk hozzá, majd az egészet visszaöntjük a levesbe.Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk, és néhány percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, merülő-mixerrel pépesítjük, és azonnal tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes