Brokkolileves
Hozzávalók:
- 35 dkg brokkoli
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl sovány tejföl
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Felforralunk 1 liter vizet. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk. A brokkolit a forrásban lévő vízbe dobjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. A liszttel elkeverjük a tejfölt, kevés levest merünk hozzá, majd az egészet visszaöntjük a levesbe.Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk, és néhány percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, merülő-mixerrel pépesítjük, és azonnal tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Sütőtökös bableves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Citromos-kefíres brokkolileves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Tárkonyos pulykaragu leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes