Bulgur mint köret
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 2 dl víz
- csipet só
Elkészítés:
Mivel a bulgurt előfőzött formában vásárolhatjuk meg, ezért idő hiányában elegendő csak leforrázni, mégpedig nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel. Ha köretként fogyasztjuk, két főre körülbelül 10 dkg bulgurra és 2 deciliter, forrásban lévő vízre lesz szükségünk. Leöntjük a bulgurt a forró vízzel, ízesítjük csipet sóval, és lefedjük körülbelül húsz percre.
Hasonló receptek
Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése
Köret, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült zöldségek görögösen
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lángos fánk
Köret, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes