Bulgur mint köret
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 2 dl víz
- csipet só
Elkészítés:
Mivel a bulgurt előfőzött formában vásárolhatjuk meg, ezért idő hiányában elegendő csak leforrázni, mégpedig nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel. Ha köretként fogyasztjuk, két főre körülbelül 10 dkg bulgurra és 2 deciliter, forrásban lévő vízre lesz szükségünk. Leöntjük a bulgurt a forró vízzel, ízesítjük csipet sóval, és lefedjük körülbelül húsz percre.
Hasonló receptek
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt lilakáposzta
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes