Túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 80 dkg natúr túrókrém
- 20 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg xillit vagy eritrit
- 2 dl tejszín
- 2 zacskó zselatinfix
Elkészítés:
A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.
Hasonló receptek
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcstorta
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes