Túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 80 dkg natúr túrókrém
- 20 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg xillit vagy eritrit
- 2 dl tejszín
- 2 zacskó zselatinfix
Elkészítés:
A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.
Hasonló receptek
Bazsalikomos citromos pite
Desszert, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos joghurthab sült ananásszal
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Szilvás szelet
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes