Túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 80 dkg natúr túrókrém
- 20 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg xillit vagy eritrit
- 2 dl tejszín
- 2 zacskó zselatinfix
Elkészítés:
A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.
Hasonló receptek
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szilvás édesség
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes