Ájult imám
Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 db kápiapaprika
- 6-8 db paradicsom
- 2 csokor koriander
- 1 tk só
- 1 mk bors
- 2 tk majoránna
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágva, a vágott felületükkel lefelé tepsibe téve, fél óráig sütjük 200 fokos sütőben. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, a tört fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, végül hozzáadjuk a paradicsomot. A zöldségeket puhára pároljuk fedő nélkül, hogy egy sűrű állagú ragut kapunk. A végén hozzáadjuk a fűszereket és az egyik csokor koriandert apróra vágva. A padlizsánok belét kikaparjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a raguval, majd visszatöltjük az üres héjakba, és rászórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben újabb fél óráig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a másik csokor apróra vágott korianderrel. Az ételnek számtalan változata létezik, lehet készíteni paprika nélkül, vagy darált hússal is, vagy lehet a raguba tenni pirított mandulapelyhet.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes
Főétel, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes