Ájult imám
Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 db kápiapaprika
- 6-8 db paradicsom
- 2 csokor koriander
- 1 tk só
- 1 mk bors
- 2 tk majoránna
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágva, a vágott felületükkel lefelé tepsibe téve, fél óráig sütjük 200 fokos sütőben. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, a tört fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, végül hozzáadjuk a paradicsomot. A zöldségeket puhára pároljuk fedő nélkül, hogy egy sűrű állagú ragut kapunk. A végén hozzáadjuk a fűszereket és az egyik csokor koriandert apróra vágva. A padlizsánok belét kikaparjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a raguval, majd visszatöltjük az üres héjakba, és rászórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben újabb fél óráig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a másik csokor apróra vágott korianderrel. Az ételnek számtalan változata létezik, lehet készíteni paprika nélkül, vagy darált hússal is, vagy lehet a raguba tenni pirított mandulapelyhet.
Hasonló receptek
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplifőzelék lecsósan
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Főétel, Nehéz
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes