Köleses rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 kg darált pulykahús
- 20 dkg hántolt köles
- 3 dl 12%-os tejföl
- 10 dkg light trappistasajt
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- csemege pirospaprika
- fokhagyma
- fűszerkömény
- majoranna
- rozmaring
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A húst fehéredésig sütjük, majd kevés vizet aláöntve készre pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal és majorannával. Mindeközben kevés olajon átfuttatjuk a zöldbabot, ízesítjük sóval, fűszerköménnyel, majd vizet aláöntve megpároljuk. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel felöntve kb. 10-15 perc alatt készre főzzük, egészen addig, amíg teljesen megszívja magát a vízzel, és tökéletesen megpuhul. Ezt követően egy jénai edénybe rétegezzük a zöldbabot, arra a darált hússal vegyített kölest, meglocsoljuk a zsírszegény tejföllel, majd reszelt sajttal (vagy akár szeletelt sajttal) lefedjük. Sütőben 220 fokon 15-20 percig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul. Tálalás előtt bazsalikommal díszíthetjük.
Hasonló receptek
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túróval töltött paradicsom
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes