Tökmagos zöldségpástétom
Hozzávalók:
- Fél kg vegyes zöldség
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál tökmag
- kevés só
- kevés őrölt fehérbors
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Kézi mixerrel összetörjük vagy ledaráljuk. Amíg még meleg, hozzáadjuk a vajat, hogy elolvadjon a masszában. Fehérborssal fűszerezzük. A tökmagot serpenyőben, szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a krémhez adjuk. A kész pástétomot tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Brokkoli krém
Szósz, Egyéb, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Fetás spenótpástétom pirított szotyival
Szósz, Egyéb, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Vöröslencsepástétom
Szósz, Egyéb, Közepes
Diabetikus, Cukormentes