Tökmagos zöldségpástétom
Hozzávalók:
- Fél kg vegyes zöldség
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál tökmag
- kevés só
- kevés őrölt fehérbors
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Kézi mixerrel összetörjük vagy ledaráljuk. Amíg még meleg, hozzáadjuk a vajat, hogy elolvadjon a masszában. Fehérborssal fűszerezzük. A tökmagot serpenyőben, szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a krémhez adjuk. A kész pástétomot tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Vöröslencsepástétom
Szósz, Egyéb, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Avokádókrém
Szósz, Egyéb, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Brokkoli krém
Szósz, Egyéb, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes