Tökmagos zöldségpástétom

Ételtípus: Szósz, Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Fél kg vegyes zöldség
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál tökmag
  • kevés só
  • kevés őrölt fehérbors

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Kézi mixerrel összetörjük vagy ledaráljuk. Amíg még meleg, hozzáadjuk a vajat, hogy elolvadjon a masszában. Fehérborssal fűszerezzük. A tökmagot serpenyőben, szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a krémhez adjuk. A kész pástétomot tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.

Hasonló receptek

Vöröslencsepástétom

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Avokádókrém

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Brokkoli krém

Szósz, Egyéb, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: