Fetás spenótpástétom pirított szotyival
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit
- spenótpüré
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 7 cl olaj
- kevés só
- kevés bors
- 5 dkg szotyi
- 10-12 dkg kecske vagy birka vagy tehénfetasajt
Elkészítés:
A spenótot éjszakára kinn hagyjuk, hogy felengedjen és a felesleges víz kifolyjon belőle. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Fél percig együtt pirítjuk, majd beletesszük a felengedett spenótpürét. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt öt percig pároljuk, néha megkeverve. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, míg az elolvad. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd belereszeljük a fetasajtot és, ha kell, mixeljük. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a spenótkrémhez keverjük.
Hasonló receptek
Avokádókrém
Szósz, Egyéb, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Tökmagos zöldségpástétom
Szósz, Egyéb, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Brokkoli krém
Szósz, Egyéb, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes