Burgonyás zöldségsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 kicsi (15 dkg) zellergumó
- 25 dkg kígyóuborka
- 10 dkg kemény
- apró paradicsom
- 2 kemény fejes saláta
- 1 húsos zöldpaprika
- 10 dkg ementáli sajt
- másfél dl sűrű majonéz
- fél dl tejszín
- 1 citrom
- ízlés szerint só és csipetnyi cukor
- 1 mokkáskanál őrölt
- fehér bors.
Elkészítés:
Először elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hűtőszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfőzöm és még melegen meghámozva hagyom kihűlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom és ugyancsak hagyom kihűlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetőleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihűlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hűtőszekrényben lehűtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás előtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad előbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)
Hasonló receptek
Rizssaláta kókusztejjel
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefíres-sajtos saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhsajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes