Burgonyás zöldségsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 kicsi (15 dkg) zellergumó
- 25 dkg kígyóuborka
- 10 dkg kemény
- apró paradicsom
- 2 kemény fejes saláta
- 1 húsos zöldpaprika
- 10 dkg ementáli sajt
- másfél dl sűrű majonéz
- fél dl tejszín
- 1 citrom
- ízlés szerint só és csipetnyi cukor
- 1 mokkáskanál őrölt
- fehér bors.
Elkészítés:
Először elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hűtőszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfőzöm és még melegen meghámozva hagyom kihűlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom és ugyancsak hagyom kihűlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetőleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihűlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hűtőszekrényben lehűtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás előtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad előbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)
Hasonló receptek
Joghurtos spenótsaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halsaláta 1.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes