Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Hozzávalók:
- 4 adag: 0,5 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
- 40 dkg basmati rizs
- 2 evőkanál zsírszegény natur joghurt
- 15 dkg darált mandula
- 2 db zellerszál
- 2 szál újhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál currypor
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 2 teáskanál borecet
- 1 teáskanál zellermag
- 1 teáskanál méz
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 teáskanál őrölt bors.
Elkészítés:
A csirkemellet mosás után kockákra szeleteljük fel, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, miközben hozzáadjuk a joghurtot, a curryport, a szójaszószt, a borecetet, a zellermagot, a mézet, a fokhagymaport és a borsot. A basmati rizst közben megfőzzük, ha elkészült, a csirkehúshoz adjuk a paprikával, mandulával, a zellerrel és az újhagymával együtt, majd ízesítjük sóval és borssal. Jól összekeverjük, és fedő alatt az egészet pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Fogyaszthatjuk egytálételként melegen, vagy hidegen salátaként is kiváló. Energia: 722 kcal, Szénhidrát: 97 g, Fehérje: 25 g, Zsír: 26 g.
Hasonló receptek
Őszibarackkal töltött csirke
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csicsókafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszos-sajtos rizsgombóc
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes