Curry-s csirke mandulás rizssalátával

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 0,5 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
  • 40 dkg basmati rizs
  • 2 evőkanál zsírszegény natur joghurt
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 db zellerszál
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 teáskanál borecet
  • 1 teáskanál zellermag
  • 1 teáskanál méz
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál őrölt bors.

Elkészítés:

A csirkemellet mosás után kockákra szeleteljük fel, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, miközben hozzáadjuk a joghurtot, a curryport, a szójaszószt, a borecetet, a zellermagot, a mézet, a fokhagymaport és a borsot. A basmati rizst közben megfőzzük, ha elkészült, a csirkehúshoz adjuk a paprikával, mandulával, a zellerrel és az újhagymával együtt, majd ízesítjük sóval és borssal. Jól összekeverjük, és fedő alatt az egészet pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Fogyaszthatjuk egytálételként melegen, vagy hidegen salátaként is kiváló. Energia: 722 kcal, Szénhidrát: 97 g, Fehérje: 25 g, Zsír: 26 g.

Hasonló receptek

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túróval töltött paradicsom

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Zöldségek és tofu fehérboros mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: