Rokfortos körtehajó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 nagy
  • lédús körte
  • 1 citrom leve
  • 12,5 dkg márvány sajt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál brandy

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, hámozatlanul kettévágjuk és egy kiskanál segítségével mélyedést vájunk a belsejükbe. Azonnal meglocsoljuk citromlével és félretesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rokfortot összemorzsoljuk egy tálban, összekeverjük a tejszínnel, a darált dióval és a brandyvel. A körtéket megtöltjük a rokfortos krémmel, tűzálló tálba tesszük és a sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul. Kivesszük a körtéket, megborsozzuk és azonnal tálaljuk. A tetejüket díszíthetjük fél dióval.

Hasonló receptek

Áfonyás süti dióval

Desszert, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Intelligens krémes

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Mákos süti

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: