Töltött burgonya
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 100 g tolnai (vagy más zsírszegény) sajt (reszelt)
- 30 g margarin
- 100 ml kefir
- só
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük. A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sült sajtgolyók
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes