Töltött burgonya
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 100 g tolnai (vagy más zsírszegény) sajt (reszelt)
- 30 g margarin
- 100 ml kefir
- só
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük. A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrós karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes