Sonkás fejessaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 100 g gépsonka
  • 2 fejes saláta
  • 300 g alma
  • 100 g trappista sajt
  • 200 ml kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • citromlé
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Horiatiki / Görög saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák

Sonkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: