Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
- 100 g gépsonka
- 2 fejes saláta
- 300 g alma
- 100 g trappista sajt
- 200 ml kefir
- 2 evőkanál majonéz
- só
- citromlé
- zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egzotikus gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes