Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
- 100 g gépsonka
- 2 fejes saláta
- 300 g alma
- 100 g trappista sajt
- 200 ml kefir
- 2 evőkanál majonéz
- só
- citromlé
- zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Madársaláta spenóttal és sárgarépával
Saláta, Könnyű
Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Mogyorómentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes