Paradicsomkocsonya
Hozzávalók:
- 80 dkg kemény paradicsom
- 8 dkg fekete olajbogyó
- 35 dkg feta sajt
- 1 tasak zselatinpor
- fél citrom
- 2-2 evőkanál pesto és olívaolaj
- őrölt bors
Elkészítés:
A paradicsomokat 10 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajbogyókat ugyancsak felkarikázzuk, a fetát darabokra morzsoljuk, a zselatint egy csésze hideg vízben feloldjuk. A citrom levét elkeverjük egy evőkanál vízben, egy serpenyőben felforraljuk, majd levesszük a tűzről és mikor már nem forró, belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a pesto mártást és összekeverjük. Kiolajozzuk a pástétomformát, a paradicsom és az olajbogyók egyharmad részét belerakjuk, majd bevonjuk a pestós mártás egyharmadával és beletesszük a feta egyharmadát. Az eljárást addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, majd Folpackkal lefedjük a pástétomformát és 4 órára hűtőbe tesszük. A tálaláshoz meleg vizet csorgatunk a formára, kifordítjuk belőle a pástétomot, meglocsoljuk olívaolajjal és korianderlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Sajtfelfújt
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Brokkolis sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes