Tavaszi leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 zöldségleveskocka
  • 20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
  • 1 szál angol zeller
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg spenót
  • őrölt szerecsendió
  • 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt

Elkészítés:

Másfél liter vizet forralunk és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük és kis rózsákra szedjük. Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük. Beletesszük a leöblített és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval és még 3 percig kislángon főzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.

Hasonló receptek

Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Leves, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöld zöldségleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Márványsajtos hagymakrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: