Diós-fetás zöldsaláta
Hozzávalók:
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál dióolaj
- 2 evőkanál magos mustár
- 10 dkg dió
- 1 kis doboz feta sajt
- 1 csokor friss kakukkfű
- 1 zacskó fitness saláta mix.
Elkészítés:
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Aztán elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, a salátát jó alaposan összeforgatjuk az öntettel és már tálalhatunk is. Az ízes salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.
Hasonló receptek
Almás kukoricasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos nyári saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamburgi gombasaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes