Görög saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta)
- 1 kígyóuborka
- 2 paradicsom
- 3 szem retek (vagy 1 kaliforniai paprika)
- 1 fej édeshagyma vagy lilahagyma
- 8 szem kimagvazott olívabogyó
- 15 dkg sportsajt
- vagy salátasajt (nem sós!)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- vagy piros borecet
- fél csomag petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- oregánó
- bazsalikom
- nátriumszegény só
- fehérbors
Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát és a retket karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük (a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Hasonló receptek
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Mogyorómentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes