Márványsajttal sült édesburgonya
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- 1 dl zöldségleves
- 15 dkg márványsajt
- 15 dkg camembert sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott édesburgonyát átlósan vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk rá az aprított petrezselymet. Tegyük olajjal kikent tepsibe, öntsük alá a zöldséglevest és fóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk 15 percig. A fóliát távolítsuk el, szórjuk meg a morzsolt márvány- és camambert sajttal, majd a forró sütőbe visszatolva süssük pirosra. Forrón kínáljuk.
Hasonló receptek
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános lasagne
Vegetáriánus, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes