Márványsajttal sült édesburgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olívaolaj
  • 1 dl zöldségleves
  • 15 dkg márványsajt
  • 15 dkg camembert sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott édesburgonyát átlósan vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg és szórjuk rá az aprított petrezselymet. Tegyük olajjal kikent tepsibe, öntsük alá a zöldséglevest és fóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk 15 percig. A fóliát távolítsuk el, szórjuk meg a morzsolt márvány- és camambert sajttal, majd a forró sütőbe visszatolva süssük pirosra. Forrón kínáljuk.

Hasonló receptek

Olasz cukkíni

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Píritott zöldségek rizzsel

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: