Tavaszi leves
Hozzávalók:
- 1 zöldségleveskocka
- 20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
- 1 szál angol zeller
- 25 dkg brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg spenót
- őrölt szerecsendió
- 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Másfél liter vizet forralunk és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük és kis rózsákra szedjük. Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük. Beletesszük a leöblített és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval és még 3 percig kislángon főzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.
Hasonló receptek
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes