Tavaszi leves
Hozzávalók:
- 1 zöldségleveskocka
- 20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
- 1 szál angol zeller
- 25 dkg brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg spenót
- őrölt szerecsendió
- 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Másfél liter vizet forralunk és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük és kis rózsákra szedjük. Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük. Beletesszük a leöblített és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval és még 3 percig kislángon főzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Cukkinikrémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes