Sopszka saláta
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 4 szem paradicsom
- 10-15 szem magozott fekete olajbogyó
- 15 dkg feta sajt
- olívaolaj
- citromlé
- só
- oregánó
Elkészítés:
Az uborkát és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Egy tálba rakjuk, megsózzuk, összekeverjük, állni hagyjuk. Közben a paradicsomot cikkekre vágjuk, az olajbogyót feldaraboljuk, a Feta sajtot kis kockákra vágjuk. Kevés olívaolajhoz sót, oregánót és ízlés szerinti citromlevet keverünk. Mindent összekeverve kevés ideig hűtőbe állítjuk a salátát.
Hasonló receptek
Ráksaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsös idénysaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes