Sopszka saláta
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 4 szem paradicsom
- 10-15 szem magozott fekete olajbogyó
- 15 dkg feta sajt
- olívaolaj
- citromlé
- só
- oregánó
Elkészítés:
Az uborkát és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Egy tálba rakjuk, megsózzuk, összekeverjük, állni hagyjuk. Közben a paradicsomot cikkekre vágjuk, az olajbogyót feldaraboljuk, a Feta sajtot kis kockákra vágjuk. Kevés olívaolajhoz sót, oregánót és ízlés szerinti citromlevet keverünk. Mindent összekeverve kevés ideig hűtőbe állítjuk a salátát.
Hasonló receptek
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség
Hamburgi gombasaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes