Sütőtökkrémleves májjal és gombával
Hozzávalók:
- sütőtök
- 2 leveskocka
- 1dl tejszín
- kevéske csirkemáj vagy ennek hiányában libamáj
- 15 dkg gomba
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzőlével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya, lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba és tegyük a tetejére a májat és a gombát.
Hasonló receptek
Scsí friss káposztával
Leves
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes