Rizssaláta kókusztejjel
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 20-20 dkg thai rizs és zöldbab
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál halas szósz
- 2 piros színű paprika
- 2 cm-es darabka gyömbér
- 6 evőkanál kókusztej
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- őrölt bors
- só#A díszítéshez: mentalevelek
Elkészítés:
A húst kis kockákra vágjuk, az olajjal, a halas szósszal és a pirospaprikával együtt mély tálban összekeverjük. Folpackkal lefedjük és fél órára hűtőbe tesszük. A zöldbabot gőzben roppanós puhára főzzük. A paprikák héját lehúzzuk, húsukat felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A rizst a kókusztejjel és 3 dl vízzel felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kislángon addig főzzük, míg minden folyadékot magába szív. Lefedjük, levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. A citrom felét felkarikázzuk, a többi levét kinyomjuk. A lecsöpögtetett húst wokban majdnem készre sütjük, végül hozzáadjuk a paprikakockákat és nagylángon még 2 percig sütjük. Borssal meghintjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a zöldbabot. Citromlével meglocsoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. A rizst a hússal összekeverjük, tányérokra adagoljuk, mentalevelekkel és citromkarikákkal díszítjük.
Hasonló receptek
Kukoricás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Répás-tojásos saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos-sonkás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes