Chilis brokkoli, édesburgonya pürével

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5o dkg édesburgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • tört színes
  • bors
  • tejszín
  • 5o dkg brokkoli
  • friss piros chili (pl. habanero)
  • olíva olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, és pároljuk roppanósra vízgőz felett.Az édesburgonyát vágjuk kis kockákra miután meghámoztuk, tegyük egy sütőzacskóba a szeletelt hagymával együtt, sóval, tört színes borssal. Tegyük 2oo fokos sütőbe, és 25 perc alatt pároljuk, süssük puhára. Ha már puha, a tejszínnel együtt pürésítsük le. A roppanós brokkolit forró olíva oplajos serpenyőben pirítsuk meg ay aprított chilivel együtt. Szedjük a pürét a tányér közepére, tegyük a tetjére a brokkolit. Az ételt locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk meg tört színes borssal.

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertésborda

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöldfűszeres pitachips

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kecsege hidegen

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: