Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg sütőtökhús
- 2 dl zsírszegény tej
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 2 póréhagyma
- 2 evőkanál margarin
- 2 evőkanál metélőhagyma
- Kakukkfű
- Őrölt bors
- Csípős pirospaprika
- Tengeri só.
Elkészítés:
A sütőtök húsát kanalazzuk ki, majd pürésítsük villával. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, és adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, ezután kevergetve pároljuk 10 percig. A zöldségleves alaplével öntsük fel a párolt zöldségeket, adagoljuk bele a pürésített tököt, a kakukkfüvet, a pirospaprikát, a borsot és a sót. Felforralás után még 10 percig főzzük tovább kis lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tegyük félre hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk simára. Ezután adjuk hozzá a tejet, amivel kis lángon összemelegítjük a levest, végül ízlés szerint tovább fűszerezzük, metélőhagymával díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 108 kcal, Szénhidrát: 15 g, Fehérje: 3 g, Zsír: 4 g. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Zöldfűszeres pitachips
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Másféle töltött káposzta
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes