Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 20 dkg jázminrizs
- 1 kg filézett csirkemell bőr nélkül
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 db szárzeller
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- Tengeri só
- őrölt bors.
Elkészítés:
A megmosott csirkemelleket szeleteljük fel csíkokra vagy kockákra, valamint a zöldségeket is tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A csirkemellet egy serpenyőben süssük meg, amíg megpirulnak. A rizst és külön a zöldségeket pároljuk addig, amíg megpuhulnak. A csirkemellekhez öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel, amíg besűrűsödik a tejszín. Ízlés szerint sóval és őrölt borssal ízesítsük. Ezután keverjük bele a párolt zöldségeket is. Tálaláskor halmozzuk a rizst a tányérra, és szedjük rá egy adagot a tejszínes-zöldséges csirkéből. Tetejét petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 603 kcal, Szénhidrát: 53 g, Fehérje: 37 g, Zsír: 27 g.
Hasonló receptek
Zöldségek és tofu fehérboros mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes