Madártej
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 l tej
- 2 és 1/2 csapott evőkanál cukor
- 1 és 1/2 csomag vaníliáscukor
- csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjéből és csipet sóból kemény habot verünk. A tejet a fele cukorral forraljuk fel és apránként szaggassuk bele a tojáshabot. Fél perc főzés után fordítsuk a másik oldalára, majd szűrőkanállal szedjük ki és hűlni hagyjuk. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük a tojáshabot az előírtnál tovább, mert ?gumis? lesz!) A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró (leszűrt) tejbe és sűrűsödésig főzzük (nem szabad forralni!!!). Tálaljuk ki poharakra és csokimázat csurgassunk rá. Jól behűtve tálaljuk.
Hasonló receptek
Tepsis Rafaello
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes