Madártej

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 l tej
  • 2 és 1/2 csapott evőkanál cukor
  • 1 és 1/2 csomag vaníliáscukor
  • csipet só

Elkészítés:

A tojások fehérjéből és csipet sóból kemény habot verünk. A tejet a fele cukorral forraljuk fel és apránként szaggassuk bele a tojáshabot. Fél perc főzés után fordítsuk a másik oldalára, majd szűrőkanállal szedjük ki és hűlni hagyjuk. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük a tojáshabot az előírtnál tovább, mert ?gumis? lesz!) A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró (leszűrt) tejbe és sűrűsödésig főzzük (nem szabad forralni!!!). Tálaljuk ki poharakra és csokimázat csurgassunk rá. Jól behűtve tálaljuk.

Hasonló receptek

Tepsis Rafaello

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Cseresznyés jégdesszert

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös torta naranccsal és dióval

Desszert, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: