Zöldsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg uborka
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej saláta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6-8 friss bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a páclevet: a citromlé, olaj és víz keverékét sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, bazsalikommal ízesítjük. (Ízlés szerint mesterséges édesítőszereket és további fűszereket is felhasználhatunk.) A zöldfélékre öntjük a páclevet, jól összekeverve, hűtve tálaljuk.

Hasonló receptek

Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csirkesaláta juhtúrósan

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes

Joghurtos gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: