Sára torta
Hozzávalók:
- A tésztához: 3 tojás sárgája
- 14 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 5 evőkanál tej
- ? dl olvasztott margarin
- töltelék: 6 dl tejszín
- 2 tasak habfixáló
- 50 dkg eper vagy málna
Elkészítés:
Tészta: 3 tojás sárgája, 14 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 5 evőkanál tej, olvasztott margarin. Ezeket habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg lisztet, amibe 1 tasak sütőport előre belekevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Tetejére tojáshabot teszünk: a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára kenjük, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük. 2 ilyen lapot sütünk. #Töltelék: 6 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 50 dkg eper vagy málna A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Az epret feldaraboljuk, belekeverjük a habba és rákenjük az alsó tésztalapra. A másik lapot előre felkockázzuk, a habra rátesszük. Pár órát hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük.
Hasonló receptek
Szójás-narancsos rizsdesszert
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Habcsók (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Almás palacsinta
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Mogyorómentes