Gazdasszony levese

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 4 dkg zeller
  • 4 dkg gomba
  • 4 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Citromos aszaltgyümölcs-leves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diétás leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség

Gombakrém leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: