Gazdasszony levese
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 4 dkg zeller
- 4 dkg gomba
- 4 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl paradicsomlé
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes