Frankfurti borsóleves
Hozzávalók:
- 30 dkg feles borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l tyúkhúsleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szelet bacon
- 2 pár frankfurti virsli
Elkészítés:
A feles borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap megtisztítjuk a hagymát, a borsót lecsepegtetjük és a hagymával a tyúkhúslevesben feltesszük főni. Petrezselyemlevelekkel ízesítjük és puhára főzzük. Közben a bacont nagyobb darabokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A levest összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük és beletesszük a virslit. Két percig főzzük, majd szalonnapörccel meghintve kínáljuk.
Hasonló receptek
Eperleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sütőtökös bableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes