Frankfurti borsóleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg feles borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szelet bacon
  • 2 pár frankfurti virsli

Elkészítés:

A feles borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap megtisztítjuk a hagymát, a borsót lecsepegtetjük és a hagymával a tyúkhúslevesben feltesszük főni. Petrezselyemlevelekkel ízesítjük és puhára főzzük. Közben a bacont nagyobb darabokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A levest összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük és beletesszük a virslit. Két percig főzzük, majd szalonnapörccel meghintve kínáljuk.

Hasonló receptek

Mexikói zöldségleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májas csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtökös bableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: