Sárgarépás burgonya

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 600 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csomag zöldpetrezselyem vagy kapor
  • turbolya
  • lestyán
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk és kevés vízzel felöntve fedő alatt 15 percig pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát és 10-15 percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a margarint, a fűszereket és még egyszer összeforraljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Sült húsok mellé köretként ajánljuk.

Hasonló receptek

Gyümölcsös kukorica

Köret, Könnyű

Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Köret, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tartiflett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: