Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg friss spenót
- fokhagyma
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit héjastól hideg vízben, csipetnyi sóval felteszem főni. Közben megtisztítom a spenótleveleket (megmosom és kivágom a szárukat) és 2 percre forró sós vízbe mártom őket, aztán mehetnek a tésztaszűrőbe, onnan pedig a teflonserpenyőbe. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, kevés olívaolajat teszek rá, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval. A spenót kész. Az időközben megfőtt krumplit meghámozom, krumplinyomóval összetöröm, sózom, borsozom. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát, majd rásimítom a fűszeres krumplipürét. Amikor az alja megpirult, darabokban megforgatom és mindkét oldalát pirosra sütöm.
Hasonló receptek
Cukkinis lepény
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Angolzeller csőben
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes