Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg friss spenót
  • fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjastól hideg vízben, csipetnyi sóval felteszem főni. Közben megtisztítom a spenótleveleket (megmosom és kivágom a szárukat) és 2 percre forró sós vízbe mártom őket, aztán mehetnek a tésztaszűrőbe, onnan pedig a teflonserpenyőbe. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, kevés olívaolajat teszek rá, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval. A spenót kész. Az időközben megfőtt krumplit meghámozom, krumplinyomóval összetöröm, sózom, borsozom. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát, majd rásimítom a fűszeres krumplipürét. Amikor az alja megpirult, darabokban megforgatom és mindkét oldalát pirosra sütöm.

Hasonló receptek

Oreganós sült padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsom gomba módra

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: