Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg friss spenót
  • fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjastól hideg vízben, csipetnyi sóval felteszem főni. Közben megtisztítom a spenótleveleket (megmosom és kivágom a szárukat) és 2 percre forró sós vízbe mártom őket, aztán mehetnek a tésztaszűrőbe, onnan pedig a teflonserpenyőbe. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, kevés olívaolajat teszek rá, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval. A spenót kész. Az időközben megfőtt krumplit meghámozom, krumplinyomóval összetöröm, sózom, borsozom. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát, majd rásimítom a fűszeres krumplipürét. Amikor az alja megpirult, darabokban megforgatom és mindkét oldalát pirosra sütöm.

Hasonló receptek

Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Vegetáriánus , Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tejszínes-sajtos újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: