Reform töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 8 paradicsom#A borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál szezámmag
- vagy olajbogyó (magozott)
- 1 kávéskanál szezámpüré (tahin)
- az avokádókrémhez
- 1 avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom (leve)
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk és 30 percig hűvös helyen, rácson állni hagyjuk. A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal és csipetnyi sóval, borssal. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és sóval, borssal turmixoljuk. A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, félét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük
Hasonló receptek
Túrókrémes sajttekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes