Spárga spenótmártással

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér spárga
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csipet cukor
  • só#A spenót mártáshoz: 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g tejszín
  • 2 ev?kanál margarin
  • bors
  • zöldségételekhez való fűszerkeverék

Elkészítés:

Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára főzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában főtt burgonya és könnyű bor illik hozzá.

Hasonló receptek

Sajtos rakott zöldség

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rakottas

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: