Spárga spenótmártással
Hozzávalók:
- 1 kg fehér spárga
- 1 kávéskanál margarin
- 1 csipet cukor
- só#A spenót mártáshoz: 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
- 2 vöröshagyma
- 200 g tejszín
- 2 ev?kanál margarin
- bors
- zöldségételekhez való fűszerkeverék
Elkészítés:
Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára főzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában főtt burgonya és könnyű bor illik hozzá.
Hasonló receptek
Három sajtos gnocchi
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Parmezános gombasaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes