Rizzsel töltött póréhagyma
Hozzávalók:
- 10 dkg (olasz arborio) kerek szemű rizs
- 1 zöldségleveskocka
- 4 nagyobb póréhagyma (fehér része)
- 10 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg darabolt (konzerv) paradicsom
- 8 bazsalikomlevél
- 1 mokkáskanál balzsamecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lehántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük.
Hasonló receptek
Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Magyaros rák
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes