Rizzsel töltött póréhagyma

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg (olasz arborio) kerek szemű rizs
  • 1 zöldségleveskocka
  • 4 nagyobb póréhagyma (fehér része)
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg darabolt (konzerv) paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lehántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Bundázott ráknyárs friss salátalevélen

Előétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Előétel, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: