Töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 5 dkg spenót
- 3 paradicsom
- 4 szelet nyers sonka
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.
Hasonló receptek
Háromízű pástétom
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos batyu
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes