Csirkehúsleves keletiesen
Hozzávalók:
- 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
- 50 dkg sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
- 2 szál zeller
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, hogy 1, 2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk és koriandert szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos pulykaragu leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egzotikus gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes