Csirkehúsleves póréhagymával
Hozzávalók:
- 2-2 póréhagyma és csirkecomb
- 1 csirkemell
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál (babérlevél
- zsálya
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom) szárított fűszerkeverék
- 3 evőkanál mazsola
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
Elkészítés:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük és még néhány percig kislángon főzzük.
Hasonló receptek
Tavaszi zöldségleves parajos galuskával
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű tejleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes