Csirkehúsleves póréhagymával
Hozzávalók:
- 2-2 póréhagyma és csirkecomb
- 1 csirkemell
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál (babérlevél
- zsálya
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom) szárított fűszerkeverék
- 3 evőkanál mazsola
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
Elkészítés:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük és még néhány percig kislángon főzzük.
Hasonló receptek
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Újházy-tyúkleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes