Dinnyés zöldparadicsom-leves
Hozzávalók:
- 1 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 50 dkg zöldparadicsom
- 2 egykilós sárgadinnye (zöld)
- 1 csokor friss bazsalikom
- pár csepp tabasco szósz
- olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével és 2, 5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Indiai Leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes