Hideg cukkinileves
Hozzávalók:
- 1 zöldségleveskocka
- 1 zöld citrom
- 50 dkg cukkini
- 2-2 evőkanál olaj és petrezselyem#A díszítéshez: néhány szál kapor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A leveskockát 5 dl vízben megfőzzük, a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A cukkinikat vékony karikákra vágjuk és vízgőz fölött 10 percig pároljuk, majd robotgépbe tesszük. Ráöntjük a levest, az olajat, a citromlé felét, sózzuk, borsozzuk és sűrű krémlevessé mixeljük. Amikor lehűlt, legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a maradék citromlevet és a finomra vágott kaprot, majd tányérokba adagoljuk. Reszelt citromhéjjal és kaporral díszítve tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Zöldségleves kókusztejjel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes