Rizses zöldségleves pestóval

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 3 paradicsom (hámozott)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg rizs
  • 1 liter zöldségleves (leveskockából)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg zöldborsó (zsenge)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pórét felkarikázzuk, a sárgarépákat csíkokra, a paradicsomok húsát kockákra vágjuk, a zöldbabokat kettévágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajban megfuttatjuk. A levest felforraljuk, beletesszük a rizst és 2 percig állandó kevergetés közben forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, még 5 percig kislángon főzzük, majd valamennyi zöldségeket hozzáadjuk és lefedve gyenge tűzön 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a pestót és ha kell, utánfűszerezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Fahéjas szilvaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Petrezselyemleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Bazsalikomos leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: