Rizses zöldségleves pestóval

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 3 paradicsom (hámozott)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg rizs
  • 1 liter zöldségleves (leveskockából)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg zöldborsó (zsenge)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pórét felkarikázzuk, a sárgarépákat csíkokra, a paradicsomok húsát kockákra vágjuk, a zöldbabokat kettévágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajban megfuttatjuk. A levest felforraljuk, beletesszük a rizst és 2 percig állandó kevergetés közben forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, még 5 percig kislángon főzzük, majd valamennyi zöldségeket hozzáadjuk és lefedve gyenge tűzön 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a pestót és ha kell, utánfűszerezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Pudingos gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: