Rizses zöldségleves pestóval
Hozzávalók:
- 1 póréhagyma
- 2 sárgarépa
- 3 paradicsom (hámozott)
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg rizs
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg zöldborsó (zsenge)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pórét felkarikázzuk, a sárgarépákat csíkokra, a paradicsomok húsát kockákra vágjuk, a zöldbabokat kettévágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajban megfuttatjuk. A levest felforraljuk, beletesszük a rizst és 2 percig állandó kevergetés közben forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, még 5 percig kislángon főzzük, majd valamennyi zöldségeket hozzáadjuk és lefedve gyenge tűzön 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a pestót és ha kell, utánfűszerezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Fahéjas szilvaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Petrezselyemleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes