Sütőtökös bableves
Hozzávalók:
- 35 dkg bab (fehér)
- 1 kg sütőtök (tisztított)
- 4 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje a babot és felforraljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk. Sóval, borssal ízesítjük és villával kissé összenyomkodjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe keverjük és zellerlevéllel megszórjuk.
Hasonló receptek
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolleves lazaccal
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes