Sütőtökös bableves
Hozzávalók:
- 35 dkg bab (fehér)
- 1 kg sütőtök (tisztított)
- 4 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje a babot és felforraljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk. Sóval, borssal ízesítjük és villával kissé összenyomkodjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe keverjük és zellerlevéllel megszórjuk.
Hasonló receptek
Cseresznyeleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Burgonyaleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes