Csicseriborsó-püré
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Sült zöldségek görögösen
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabfőzelék másképpen
Köret, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes