Fűszeres zöldségragu
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
- 20 dkg zöld spárga
- 2 kis cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 1 édeskömény
- 3 centis gyömbér
- 1 citrom
- 8 evőkanál olaj
- 2 evőkanál petrezselyem
- késhegynyi (keverék) őrölt fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
- kurkuma
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.
Hasonló receptek
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rizs
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes