Fűszeres zöldségragu
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
- 20 dkg zöld spárga
- 2 kis cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 1 édeskömény
- 3 centis gyömbér
- 1 citrom
- 8 evőkanál olaj
- 2 evőkanál petrezselyem
- késhegynyi (keverék) őrölt fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
- kurkuma
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldségkrém
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos rizs
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes