Fűszeres zöldségragu

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
  • 20 dkg zöld spárga
  • 2 kis cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 édeskömény
  • 3 centis gyömbér
  • 1 citrom
  • 8 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • késhegynyi (keverék) őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • kurkuma
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.

Hasonló receptek

Sült sajtos gombóc

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Bulgur mint köret

Köret, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Sült zöldségek görögösen

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: