Fűszeres zöldségragu

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
  • 20 dkg zöld spárga
  • 2 kis cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 édeskömény
  • 3 centis gyömbér
  • 1 citrom
  • 8 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • késhegynyi (keverék) őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • kurkuma
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.

Hasonló receptek

Gyümölcsös kukorica

Köret, Könnyű

Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldségkrém

Köret, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséggaluska

Köret, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: