Paradicsomos padlizsán

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 50 dkg natúr tofu
  • 4 szál friss oregánó (szurokfű)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szál bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyezőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.

Hasonló receptek

Sóban sült krumpli

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Bulgur mint köret

Köret, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Almamártás

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: