Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 4 paradicsom
- 50 dkg natúr tofu
- 4 szál friss oregánó (szurokfű)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szál bazsalikom
- 2 dl olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyezőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.
Hasonló receptek
Lángos fánk
Köret, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes