Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 4 paradicsom
- 50 dkg natúr tofu
- 4 szál friss oregánó (szurokfű)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szál bazsalikom
- 2 dl olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyezőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.
Hasonló receptek
Juhtúrós Lapcsánka
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Sáfrányos rizottó
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgarépás burgonya
Köret, Könnyű
Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes