Sült zöldségek görögösen
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 3 sárgarépa
- 70 dkg burgonya
- 2 sárga paprika
- 4 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 1,8 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál friss oregánó (szurokfű)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A répát és a burgonyát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, a paprikákat kimagozzuk és csíkokra szeljük, a hagymákat cikkekre, a paradicsomokat félbevágjuk. A padlizsánkockákat, a sárgarépát, a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a vízzel és az olívaolajjal, rászórjuk a finomra aprított oregánót, megsózzuk és borssal fűszerezzük. Alufóliával lefedjük és 30-45 percre közepesen forró sütőbe tesszük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Magasra állítjuk a sütő hőfokát, levesszük az alufóliát és addig tartjuk bent a tálat, amíg a zöldségek barnulni kezdenek. Sült húsok köreteként tálaljuk és friss fehér kenyeret is adhatunk mellé.
Hasonló receptek
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos burgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes