Újkrumplisaláta zöldbabbal
Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 20 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- fél póréhagyma
- petrezselyem
- 2 evőkanál almaecet
- 1 dl fehérbor
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a krumplit és sós, petrezselyemszáras vízben főzzük meg. Amikor már majdnem jó, szórjuk mellé két percre főni a zöldbabot is. Hagyjuk együtt hűlni az egészet. Addig vágjuk össze a lilahagymát és a pórét és egy kevés olívaolajon pároljuk át, majd sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és az ecetet és hozzákeverjük a leszűrt zöldbabot és burgonyát. Még melegen tálaljuk bár hidegen is nagyon finom.
Hasonló receptek
Fűszeres zöldségragu
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tartiflett
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes