Újkrumplisaláta zöldbabbal
Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 20 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- fél póréhagyma
- petrezselyem
- 2 evőkanál almaecet
- 1 dl fehérbor
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a krumplit és sós, petrezselyemszáras vízben főzzük meg. Amikor már majdnem jó, szórjuk mellé két percre főni a zöldbabot is. Hagyjuk együtt hűlni az egészet. Addig vágjuk össze a lilahagymát és a pórét és egy kevés olívaolajon pároljuk át, majd sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és az ecetet és hozzákeverjük a leszűrt zöldbabot és burgonyát. Még melegen tálaljuk bár hidegen is nagyon finom.
Hasonló receptek
Csőben sült angolzeller
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bulgur mint köret
Köret, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes