Újkrumplisaláta zöldbabbal
Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 20 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- fél póréhagyma
- petrezselyem
- 2 evőkanál almaecet
- 1 dl fehérbor
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a krumplit és sós, petrezselyemszáras vízben főzzük meg. Amikor már majdnem jó, szórjuk mellé két percre főni a zöldbabot is. Hagyjuk együtt hűlni az egészet. Addig vágjuk össze a lilahagymát és a pórét és egy kevés olívaolajon pároljuk át, majd sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és az ecetet és hozzákeverjük a leszűrt zöldbabot és burgonyát. Még melegen tálaljuk bár hidegen is nagyon finom.
Hasonló receptek
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt lilakáposzta
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes