Zöldségpaella
Hozzávalók:
- 10 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika (piros színű)
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
- 1 gerezd fokhagyma
- 9 dl zöldségleves (leveskockából)
- 2 nagy paradicsom (friss)
- 7,5 dkg zöldborsó
- sáfrány
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát és időnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst és még 1 percig főzzük. Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk és 10-12 percig főzzük, időnként megkeverjük. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és lefedve még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Spanyol tortilla
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kakukkfüves édesburgonya
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Alufóliás burgonya 1.
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes