Rizssaláta csirkehússal
Hozzávalók:
- 4 személyre: 2 tasakos barna rizs
- 4 kisebb csirkemellfilé
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg kígyóuborka
- 2 kaliforniai paprika
- 1 csomag retek
- 1 szál póréhagyma
- 2 evőkanál fűszerecet
- 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 1/2 fej fejes saláta
- 1/2 fej lollo rosso saláta
Elkészítés:
A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. 1. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevés víz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)
Hasonló receptek
Répás-tojásos saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halsaláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Spirál- tésztás, sajtos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes