Böjti burgonyaleves
Hozzávalók:
- 12 dkg krumpli (kettő közepes)
- 1 sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- snidling
- majoránna
- köménymag
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 1 bio zöldségleveskocka
- víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a leveskockát. Feldaraboljuk a zöldségeket apróra és a zöldségleves-lében megfőzzük (10-20 perc alatt) a fűszerekkel együtt. A kész levest leszűrjük, a zöldségeket szűrőn átpasszírozzuk, vagy leturmixoljuk. A lét és a pépet összekeverjük, petrezselyem-zölddel ízesítjük.
Hasonló receptek
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárga leves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Citromos csirkekrémleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes