Böjti burgonyaleves
Hozzávalók:
- 12 dkg krumpli (kettő közepes)
- 1 sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- snidling
- majoránna
- köménymag
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 1 bio zöldségleveskocka
- víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a leveskockát. Feldaraboljuk a zöldségeket apróra és a zöldségleves-lében megfőzzük (10-20 perc alatt) a fűszerekkel együtt. A kész levest leszűrjük, a zöldségeket szűrőn átpasszírozzuk, vagy leturmixoljuk. A lét és a pépet összekeverjük, petrezselyem-zölddel ízesítjük.
Hasonló receptek
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Raviolis leves
Leves, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes