Tejszínes almaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 5 dl almakompót
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 fahéjdarab
  • negyed rúd vanília

Elkészítés:

A tejet a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával ízesítve forrald fel, majd hűtsd le. Amikor kellően lehűlt, keverd össze a lecsurgatott almakompóttal a tejszínt és újból jól hűtsd le. Hidegen tálald, a tetejét díszítheted tejszínhabbal és egy szelet almával.

Hasonló receptek

Parajleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: