Tejszínes almaleves
Hozzávalók:
- 4 személyre: 5 dl almakompót
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 8 dkg kristálycukor
- 2 fahéjdarab
- negyed rúd vanília
Elkészítés:
A tejet a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával ízesítve forrald fel, majd hűtsd le. Amikor kellően lehűlt, keverd össze a lecsurgatott almakompóttal a tejszínt és újból jól hűtsd le. Hidegen tálald, a tetejét díszítheted tejszínhabbal és egy szelet almával.
Hasonló receptek
Parajleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egzotikus lencseleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkini-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes